Sposób przygotowania:
Schabowy strogonow
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w średnią grubości kostkę.
Dużą patelnię dobrze rozgrzać, dodać 2 łyżki oleju i wrzucić mięso. Smażyć około 6-7 minut. Wyjąć łyżka cedzakową do rondla.
Na patelnię w razie konieczności wlać jeszcze olej i dodać pokrojoną w piórka cebulę. Smażyć aż się zrumieni. Pieczarki pokroić na ósemki. Dodać do cebuli i smażyć kolejne 4 minuty. Paprykę pokroić w duża kostkę i połączyć z resztą składników na patelni. Całość smażyć jeszcze 4- 5 minut.
Następnie wszystko przełożyć do mięsa, wlać bulion, przecier oraz przyprawy. Zmniejszyć odrobinę ogień i dusić całość około 25-30 minut. Na 5 minut przed końcem duszenia mąkę wymieszać z odrobiną wody.
Dodać do garnka, doprawić solą i pieprzem. Wymieszać i dokończyć duszenie.
Smacznego.
Dużą patelnię dobrze rozgrzać, dodać 2 łyżki oleju i wrzucić mięso. Smażyć około 6-7 minut. Wyjąć łyżka cedzakową do rondla.
Na patelnię w razie konieczności wlać jeszcze olej i dodać pokrojoną w piórka cebulę. Smażyć aż się zrumieni. Pieczarki pokroić na ósemki. Dodać do cebuli i smażyć kolejne 4 minuty. Paprykę pokroić w duża kostkę i połączyć z resztą składników na patelni. Całość smażyć jeszcze 4- 5 minut.
Następnie wszystko przełożyć do mięsa, wlać bulion, przecier oraz przyprawy. Zmniejszyć odrobinę ogień i dusić całość około 25-30 minut. Na 5 minut przed końcem duszenia mąkę wymieszać z odrobiną wody.
Dodać do garnka, doprawić solą i pieprzem. Wymieszać i dokończyć duszenie.
Smacznego.