lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Strogonow sycąca zupa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Uwielbiam sycące potrawy , a strogonow właśnie taki jest . Wołowina jest miłą odmiana w strogonowie .

Strogonow sycąca zupa

Składniki:

Strogonow sycąca zupa

 

  • polędwica wołowa - 1 kg
  • pieczarki - 1/2 kg
  • groszek z marchewką z puszki 125 g
  • kukurydza marynowana 125 g
  • pomidory z puszki rozdrobnione 150 gram
  • ketchup Kielecki 1 łyżka
  • papryka ostra mielona 1 łyżeczka
  • sól i pieprz biały do smaku
  • masło klarowane do podsmażenia wołowiny

Sposób przygotowania:

Strogonow sycąca zupa
Do garnka wkładamy groszek z marchewką i kukurydzę. Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki , dodajemy do pozostałych składników ( groszku marchewki i kukurydzy ). Dodajemy sól i pierz szczyptę i gotujemy , powstanie bulion. Wołowinę myjemy i dokładnie osuszamy ręcznikiem papierowym , kroimy w paseczki i smażymy na maśle . Dusimy pod przykryciem 20 minut. Przekładamy z patelni wołowinę do bulionu i dodajemy 1 łyżkę keczupu oraz pomidory z puszki . Doprawiamy papryka ostrą . Całość dusimy jeszcze przez 30 min. Wyszła przepyszna i gęsta .

Tagi:

wołowina