anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Schabowe czosnkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kotlety schabowe, pewno każda z nas często robi ja czasem dodaję czosnek wtedy są bardziej aromatyczne i smaczne

Schabowe czosnkowe

Składniki:

Schabowe czosnkowe

 

Sposób przygotowania:

Schabowe czosnkowe
Mięso umyć, pokroić na 2 centymetrowe plastry, każdy plaster schabu rozbić z obu stron na około grubość 1 cm. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, roztartym czosnkiem natrzeć każdy plaster schabu. Przyprawić solą i pieprzem . Do miseczki wbić jaja roztrzepać i namoczyć schab w jajach następnie obtoczyć w bułce tartej i smażyć na smalcu z obu stron na złoty kolor.

Tagi:

tarta schab