WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 621]

Schabowe devolay z parówką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Schabowe devolaye z żółtym serem i parówką w środku, posmarowane musztardą, opanierowane tradycyjnie w jajku i bułce tartej.

Schabowe devolay z parówką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schabowe devolay z parówką

 

  • 2 plastry schabu
  • ok. 1-1,5 łyżeczki musztardy sarepskiej
  • 1parówka
  • 2 plastry żółtego sera
  • sól, pieprz
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Schabowe devolay z parówką

ETAP 1:

Plastry schabu umyć, osuszyć i rozbić cienko tłuczkiem jak na tradycyjne kotlety. Rozbite mięso doprawić solą i pieprzem i posmarować cienko musztardą. Na każdym kotlecie ułożyć plaster schabu i pół parówki. Następnie kotlety zwinąć jak roladki. Brzegi spiąć wykałaczkami.

Jajko wybić do miseczki roztrzepać widelcem. Trochę dosolić. Bułkę wysypać do osobnej miseczki. Devolaye mazać w jajku a potem w bułce tartej.

Panierowane smażyć na gorącym oleju na wolnym ogniu z każdej strony. Usmażone wyłożyć na talerz przykryty ręcznikiem papierowym. Podawać na gorąco z ziemniakami i surówką.

Schabowe devolay z parówką
Schabowe devolaye z parówką włożone na gorący olej
Schabowe devolay z parówką
Zwinięte kotlety schabowe z parówką i serem spięte wykałaczkami
Schabowe devolay z parówką
Ser i parówki ułożone na kotletach posmarowanych musztardą
Schabowe devolay z parówką
Kotlety schabowe przyprawione solą pieprzem i musztardą