Sposób przygotowania:
Schabowe kieszonki z jajkiem, kiełbasą i chrzanemKieszonki schabowe z jajkiem 1
Jajka gotujemy na twardo. Plastry schabu lekko rozbijamy tłuczkiem. Solimy i pieprzymy z każdej strony.
Kieszonki schabowe z jajkiem 2
Ugotowane jajka obieramy ze skorupek i kroimy w kostkę.
Kieszonki schabowe z jajkiem 3
Kiełbasę kroimy w kostkę. Chrzan łączymy z jogurtem. Dodajemy kiełbasę, jajka, szczypiorek. Doprawiamy solą i pieprzem. Tak przygotowaną mieszankę wykładamy na mięso. Składamy na pół. Brzegi mięsa łączymy wykałaczkami.
Kieszonki schabowe z jajkiem 4
Tak przygotowane mięso panierujemy kolejno w mące, jajkach i tartej bułce. Smażymy na głębokim tłuszczu na złoty kolor. Podajemy na ciepło z ulubionymi dodatkami.
Magdalena88
Marika-