Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Schabowe kieszonki z mozzarellą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Plastry schabu cienko rozbite tłuczkiem, posmarowane musztardą, nadziane suszoną łopatką, mozzarellą i czerwoną cebulą, usmażone w panierce z bułki tartej.

Schabowe kieszonki z mozzarellą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schabowe kieszonki z mozzarellą

 

  • 4 plastry schabu bez kości
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 4 łyżeczki musztardy sarepskiej
  • 4 duże plastry suszonej łopatki
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 125 g mozzarelli w kulce
  • 1 jajko
  • 1 łyżka mleka
  • mąka pszenna do obtoczenia
  • bułka tarta do obtoczenia
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Schabowe kieszonki z mozzarellą
Plastry schabu rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Posmarować je musztardą. Na każdym kawałku mięsa ułożyć po plasterku suszonej łopatki, kawałku sera i kawałku cebuli. Plastry schabu złożyć na pół, zabezpieczyć wykałaczkami. Jajko rozbełtać, wymieszać z mlekiem. Nadziane kieszonki schabowe obtaczać w mące, zamaczać w jajku, a następnie obtaczać w bułce tartej. Kłaść je na rozgrzany na patelni olej. Smażyć na rumiano z obu stron.
Schabowe kieszonki z mozzarellą
Plastry schabu rozbite oprószone solą i pieprzem i posmarowane musztardą.
Schabowe kieszonki z mozzarellą
Wszystkie składniki nadzienia ułożone na każdym kawałku mięsa.
Schabowe kieszonki z mozzarellą
Jajko wbite do głębokiego talerza rozbełtane i wymieszane z mlekiem.
Schabowe kieszonki z mozzarellą
Schabowe nadziane kieszonki w panierce smażone na oleju.