Sposób przygotowania:
Schabowe nadziewane czosnkiem 7
Mięso kroimy na dosyć grube plastry, grubsze niż do tradycyjnych schabowych. Ząbki marynowanego czosnku przekroić na połówki. Jeśli ie mamy czosnku marynowanego można użyć świeżego.W plastrach nożykiem wykonujemy małe nacięcia. Otwory muszą być na tyle głębokie żeby zmieściły się w ich połówki ząbków czosnku. Nie mogą jednak przebić kotleta na wylot(bo wtedy ząbek czosnku nam wyleci). Kotlety obsypujemy z dwóch stron przyprawami(sól pieprz czarny, pieprz ziołowy i przyprawa do gyrosu)Jajko roztrzepujemy widelcem. Kotlety maczamy w jajku a następie obtaczamy w bułce tartej. Czynność powtarzamy aby otrzymać podwójna panierkę Tak przygotowane kotlety smażymy w głębokim oleju do uzyskania złotego koloru.