VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Schabowe kieszonki z serowo paprykowym nadzieniem

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 14

Kolejne proste i smaczne danie obiadowe. Jak widać tradycyjnego schabowego możemy przygotować na wiele różnych sposobów. Połączenie trzech rodzajów sera sprawia, że kieszonki są bardzo pyszne!

Schabowe kieszonki z serowo paprykowym nadzieniem

Składniki:

Schabowe kieszonki z serowo paprykowym nadzieniem

 

Sposób przygotowania:

Schabowe kieszonki z serowo paprykowym nadzieniem

ETAP 1:

Schabowe kieszonki z serowo paprykowym nadzieniem
Przygotowanie kotletów schabowych przed nałożeniem farszu

Schab dokładnie myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy na cienkie plastry, rozbijamy tłuczkiem, przyprawiamy sola i pieprzem.

ETAP 2:

Schabowe kieszonki z serowo paprykowym nadzieniem
Sery – żółty, feta i topiony kroimy w kosteczkę.

Sery – żółty, feta i topiony kroimy w kosteczkę. Paprykę drobno siekamy. Wszystko razem mieszamy delikatnie rozgniatając widelcem.

ETAP 3:

Schabowe kieszonki z serowo paprykowym nadzieniem
Na każdym płacie mięsa układamy do dużej łyżce serowego farszu.

Na każdym płacie mięsa układamy do dużej łyżce serowego farszu. Składamy na pół, dociskamy brzegi.

ETAP 4:

Schabowe kieszonki z serowo paprykowym nadzieniem
Każdą kieszonkę obtaczamy w rozmąconym jajku i bułce tartej.

Każdą kieszonkę obtaczamy w rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni z każdej strony.


Tagi:

schab mięso