WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Schabowe w paprykowej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tradycyjne kotlety schabowe panierowane w jajku roztrzepanym z dodatkiem papryki słodkiej i ostrej w proszku.

Schabowe w paprykowej panierce

Składniki:

Schabowe w paprykowej panierce

 

Sposób przygotowania:

Schabowe w paprykowej panierce

ETAP 1:

Mięso schabowe umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Umyte mięso rozbić tłuczkiem na cienkie kotlety. Doprawić je solą i pieprzem czarnym mielonym.

Jajko wybić do miseczki. Dosypać szczyptę papryki słodkiej w proszku i szczyptę papryki ostrej w proszku i roztrzepać widelcem.

Bułkę tartą wysypać na oddzielny talerz. Kotlety maczać w jajku a potem w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej.

Na gorący olej układać kotlety. Smażyć na złoty kolor z obu stron.

Podawać z ugotowanymi ziemniakami.