Sposób przygotowania:
Schabowe po kowalskuETAP 1:
Mięso umyć i osuszyć. Każdy plaster mięsa rozbić tłuczkiem do mięsa na kotlet. Kotlety przyprawić solą i pieprzem. Panierować w roztrzepanym jajku i w bułce tartej i usmażyć na gorącym oleju. Zdjąć z patelni. Cebulę drobno posiekać i wrzucić na tłuszcz pozostały ze smażenia kotletów. Przyprawić ją solą, pieprzem, majerankiem i papryką. Przykryć i dusić aż będzie miękka.
Kotlety przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Posmarować je cienko majonezem. Rozłożyć na nich cebulę. Posypać startym żółtym serem i polać z wierzchu ketchupem.
Kotlety zapiekać przez ok. 15 minut w temperaturze 200 stopni.
danielek
WanilioweImprowizacj