Sposób przygotowania:
Gulasz drobiowy z papryką i porem
Mięso myjemy i odsączamy z wody na cedzaku, później osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy w dużą kostkę i posypujemy przyprawami. Dokładnie mieszamy i odstawiamy.
Papryki myjemy i czyścimy, kroimy w kostkę. Por kroimy wzdłuż i myjemy, kroimy w półkrążki. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Na rozgrzanym oleju smażymy mięso i wkładamy do garnka z gotującą się wodą.
Następnie smażymy pokrojone warzywa i dodajemy do garnka z mięsem. Gotujemy do miękkości.
Do zimnej wody wsypujemy mąkę i mieszamy. Do gulaszu wlewamy wodę z mąką i doprawiamy do smaku, zagotowujemy.
Papryki myjemy i czyścimy, kroimy w kostkę. Por kroimy wzdłuż i myjemy, kroimy w półkrążki. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Na rozgrzanym oleju smażymy mięso i wkładamy do garnka z gotującą się wodą.
Następnie smażymy pokrojone warzywa i dodajemy do garnka z mięsem. Gotujemy do miękkości.
Do zimnej wody wsypujemy mąkę i mieszamy. Do gulaszu wlewamy wodę z mąką i doprawiamy do smaku, zagotowujemy.