kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1041]

Gulasz drobiowy z papryką i porem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na pyszny gulasz z piersi kurczaka z papryką i porem. Polecam do ziemniaków, ryżu, kaszy lub makaronu.

Gulasz drobiowy z papryką i porem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz drobiowy z papryką i porem

 

Sposób przygotowania:

Gulasz drobiowy z papryką i porem
Mięso myjemy i odsączamy z wody na cedzaku, później osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy w dużą kostkę i posypujemy przyprawami. Dokładnie mieszamy i odstawiamy.

Papryki myjemy i czyścimy, kroimy w kostkę. Por kroimy wzdłuż i myjemy, kroimy w półkrążki. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Na rozgrzanym oleju smażymy mięso i wkładamy do garnka z gotującą się wodą.

Następnie smażymy pokrojone warzywa i dodajemy do garnka z mięsem. Gotujemy do miękkości.

Do zimnej wody wsypujemy mąkę i mieszamy. Do gulaszu wlewamy wodę z mąką i doprawiamy do smaku, zagotowujemy.
Gulasz drobiowy z papryką i porem
Pokrojone mięso wkładamy do miski i wsypujemy przyprawy.
Gulasz drobiowy z papryką i porem
Umyte i oczyszczone papryki kroimy w kostkę.
Gulasz drobiowy z papryką i porem
Por dokładnie myjemy pod bieżącą wodą i kroimy.
Gulasz drobiowy z papryką i porem
Do gotującego się gulaszu wsypujemy przyprawy.