Sposób przygotowania:
Sos bolognese z makaronem
Seler obieramy ze skórki i myjemy, kroimy w kostkę. Marchew obieramy ze skórki i myjemy, kroimy w kostkę. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy cebulę w kostkę, czosnek w kosteczkę. Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy, wkładamy pokrojoną cebulę i czosnek, smażymy przez chwilę. Następnie dodajemy pokrojonego selera i marchew. Smażymy razem przez około 10 minut, cały czas mieszamy. Dodajemy mięso mielone i ponownie smażymy przez 10 minut. Przelewamy pomidory z puszki i smażymy na małym ogniu przez 30 minut, mieszamy.
W tym czasie gotujemy makaron w osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Następnie do sosu bolognese dodajemy przyprawy i bruschettę. Mieszamy i zagotowujemy.
W tym czasie gotujemy makaron w osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Następnie do sosu bolognese dodajemy przyprawy i bruschettę. Mieszamy i zagotowujemy.
danielek
kuchenny świat