Sposób przygotowania:
Omlet na zielono (z pieczarkami)
Pieczarki obieram i kroję w kostkę, następnie smażę przez chwilę na oleju (u mnie kokosowy).
W małej miseczce mieszam dokładnie widelcem jajka z przyprawami (solą i pieprzem). Wylewam na podsmażone pieczarki. Całość smażę na małym ogniu pod przykryciem.
Gdy jajka będą z połowie ścięte posypuję wszystko szpinakiem lub mieszanką jarmużu i szpinaku (tu dowolność).
Zostawiam dalej pod przykryciem, aż do ścięcia omletu. Podaję od razu.
W małej miseczce mieszam dokładnie widelcem jajka z przyprawami (solą i pieprzem). Wylewam na podsmażone pieczarki. Całość smażę na małym ogniu pod przykryciem.
Gdy jajka będą z połowie ścięte posypuję wszystko szpinakiem lub mieszanką jarmużu i szpinaku (tu dowolność).
Zostawiam dalej pod przykryciem, aż do ścięcia omletu. Podaję od razu.