anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Schabowe roladki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Nigdy nie myślał że ze schabu możemy zrobić tak pyszne i soczyste roladki, a w dodatku są gotowe w mgnieniu oka.

Schabowe roladki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Schabowe roladki

 

Sposób przygotowania:

Schabowe roladki
Schab umyć i bardzo cienko ale delikatnie aby nie podarować mięsa rozbić każdy plaster. Każdy płat mięsa opruszyć kucharkiem i delikatnie natrzeć musztarda.

Na każdy kawałek ułożyć po pomidorów suszonym pokrojonym na mniejsze kawałki. I przyłożyć startym serem. Zwinąć roladki obtoczyć w mące krupczatce następnie w roztrzepanym jajku i w bułce tartej.

Smażyć około 4 minut z każdej strony.
Schabowe roladki
plastry mięsa powinny być dosyć równe i cienkie
Schabowe roladki
składniki ułożyć na jedną stronę płatów mięsa