Sposób przygotowania:
Schabowe roladki nadziane ryżem i porem
Oba plastry schabu rozbić tłuczkiem i natrzeć z obu stron solą, pieprzem i oregano. Ugotowany ryż przełożyć do miseczki i dodać do niego w miarę drobno pokrojonego pora. Wymieszać ryż z porem przygotowując w ten sposób nadzienie do schabowego rulonika doprawiając farsz szczyptą soli i pieprzu oraz sporą dawką granulowanego czosnku i curry. Na rozbite i doprawione mięso nakładać ryżowo - porowy farsz. Zwijać mięso robiąc z niego roladki, ruloniki chowając tym samym farsz do środka, zwinięte roladki spinać wykałaczkami. Zwinięte schabowe rulony panierować w rozbełtanym jajku i w bułce tartej. Smażyć roladki na dobrze rozgrzanej patelni z oliwą z oliwek na niedużym ogniu z każdej strony.