mysza75

mysza75

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 914]

Schabowe roladki z boczkiem i porem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 14

Schabowy nie musi być nudny. U mnie powstał z tego co miałam w lodówce. To jest najlepsza metoda na obiad. Wykorzystywanie składników które już mamy. Roladki są pyszne, farsz bardzo dobry. Jestem miłośniczka pora i mogłabym go jeść do wszystkiego .

Schabowe roladki z boczkiem i porem

Składniki:

Schabowe roladki z boczkiem i porem

 

  • 6 kotletów schabowych
  • 1/2 papryki żółtej
  • 1 por biała część mała
  • 15 dkg boczku wędzonego
  • 4 łyżki sera żółtego startego
  • sól, pieprz
  • papryka czerwona, przyprawa do mięsa
  • masło klarowane

Sposób przygotowania:

Schabowe roladki z boczkiem i porem

ETAP 1:

Schabowe roladki z boczkiem i porem
Boczek wędzony kroję w paski centymetrowe szerokie

Boczek wędzony kroję w paski około centymetrowe grube.

ETAP 2:

Schabowe roladki z boczkiem i porem
Por kroję w krązki i duszę na patelni na maśle

Por biała cześć kroję w krążki i duszę na maśle klarowanym

ETAP 3:

Schabowe roladki z boczkiem i porem
Por i boczek układam na rozbitmy kotlecie

Schabowe kotlety rozbijam, doprawiam solą, pieprzem, papryką. Układam paski boczku, por uduszony .
Każdy kotlet sole, pieprze posypuje papryką. Układam boczek, paprykę paski, starty ser, i por przesmażoną.

ETAP 4:

Schabowe roladki z boczkiem i porem
Schabowe zwijam w roladki i spinam szpilkami

Kotlety zwijam w roladki i spinam szpilkami. Na wolnym ogniu dusze około, 1,5 h na maśle klarowany. Od czasu do czasu podlewam wodę. Roladki odwracam z każdej strony podczas smażenia.