Sposób przygotowania:
Schabowe roladki z serkiem topionym i sszczypiorem
Oba kawałki schabu rozbić za pomocą tłuczka, a następnie natrzeć je z obu stron solą, pieprzem, słodką mieloną papryką i ziołami prowansalskimi. Szczypiorek posiekać i dodać go do topionego serka, wymieszać serek ze szczypiorkiem dodając do nich odrobinkę chili. Do miski wbić jajko i rozbełtać je widelcem. Serek wymieszany ze szczypiorkiem z dodatkiem chili wyłożyć na oba plastry schabu. Schab zwinąć w roladkę chowając tym samym serek do środka. Roladki bardzo dobrze się trzymały i nie było potrzeby łączyć ich wykałaczkami, ale jeśli komuś się rozpadają warto wspomóc się wykałaczkami. Obie zwinięte roladki obtaczać najpierw w jajku, a następnie w bułce tartej. Smażyć obie roladki na patelni z dobrze rozgrzanym olejem z każdej ze stron na niedużym płomieniu.