nogawkuchni

nogawkuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 403]

Schabowe roladki z serkiem topionym i sszczypiorem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Propozycja na urozmaicenie schabu. Wyrazisty w smaku schab w formie pysznie nadzianej roladki z serkiem topionym i szczypiorkiem w środku.

Schabowe roladki z serkiem topionym i sszczypiorem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schabowe roladki z serkiem topionym i sszczypiorem

 

Sposób przygotowania:

Schabowe roladki z serkiem topionym i sszczypiorem
Oba kawałki schabu rozbić za pomocą tłuczka, a następnie natrzeć je z obu stron solą, pieprzem, słodką mieloną papryką i ziołami prowansalskimi. Szczypiorek posiekać i dodać go do topionego serka, wymieszać serek ze szczypiorkiem dodając do nich odrobinkę chili. Do miski wbić jajko i rozbełtać je widelcem. Serek wymieszany ze szczypiorkiem z dodatkiem chili wyłożyć na oba plastry schabu. Schab zwinąć w roladkę chowając tym samym serek do środka. Roladki bardzo dobrze się trzymały i nie było potrzeby łączyć ich wykałaczkami, ale jeśli komuś się rozpadają warto wspomóc się wykałaczkami. Obie zwinięte roladki obtaczać najpierw w jajku, a następnie w bułce tartej. Smażyć obie roladki na patelni z dobrze rozgrzanym olejem z każdej ze stron na niedużym płomieniu.
Schabowe roladki z serkiem topionym i sszczypiorem
Rozbite plastry schabu natarte przyprawami,serek wymieszany ze szczypiorkiem i wbite do miseczki rozbełtane jajko.
Schabowe roladki z serkiem topionym i sszczypiorem
Topiony serek wymieszany ze szczypiorkiem i odrobiną chili wylożony na oba kawałki schabu.
Schabowe roladki z serkiem topionym i sszczypiorem
Zwinięte schabowe roladki panierowane w jajku i w bułce tartej.
Schabowe roladki z serkiem topionym i sszczypiorem
Roladki smażone z każdej strony na patelni z dodatkiem oleju.