Sposób przygotowania:
Schabowe roladki z warzywamiETAP 1:
Schab pokroić w dość grube plastry i cienko rozbić. Marchew obrać i pokroić w cienkie słupki, kalafior podzielić na małe kawałeczki ( odciąć tylko jego białą cześć od łodygi).
Rozbite kotlety ułożyć na desce jeden obok drugiego, posypać niewielką ilością soli, pieprzu czarnego oraz przyprawą warzywną, ułożyć po kilka słupków marchewki na niej położyć różyczki kalafiora i troszkę posiekanej zielonej pietruszki
ETAP 2:
zwinąć roladki, spiąć wykałaczkami
ETAP 3:
Rozgrzać patelnie z grubym dnem ( smażymy bez tłuszczu) i na rozgrzanej patelni obsmażyć roladki na jasno złoty kolor i zalać bulionem warzywnym, dołożyć cebule pokrojone na ćwiartki, przykryć i dusić około 20 minut.
ETAP 4:
Kiedy mięso będzie miękkie dolać śmietankę, doprawić do smaku solą, pieprzem oraz szczyptą suszonego tymianku, ponownie sos zagotować i na małym ogniu dusić jeszcze około 5 minut.
SylaUla