Sposób przygotowania:
Pierś z makaronem w sosie szpinakowo - śmietanowym
Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy w dużą kostkę i dodajemy przyprawy do smaku, mieszamy i odstawiamy. Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu i odcedzamy z wody. W międzyczasie obieramy z łusek cebulę i czosnek, kroimy w kosteczkę.
Na rozgrzanym oleju przesmażamy przez 5 minut pokrojoną pierś z kurczaka, dodajemy cebulę i czosnek smażymy razem kolejne 5 minut, mieszamy.
Dodajemy szpinak i smażymy kolejne 5 minut, wlewamy śmietankę i gotujemy przez kolejne 10 minut, mieszamy. Doprawiamy do smaku przyprawami.
Na rozgrzanym oleju przesmażamy przez 5 minut pokrojoną pierś z kurczaka, dodajemy cebulę i czosnek smażymy razem kolejne 5 minut, mieszamy.
Dodajemy szpinak i smażymy kolejne 5 minut, wlewamy śmietankę i gotujemy przez kolejne 10 minut, mieszamy. Doprawiamy do smaku przyprawami.