Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Stek z tuńczyka pieczony z warzywami

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Stek z tuńczyka natarty pieprzem cytrynowym i oliwą, pieczony w towarzystwie zielonych warzyw. Pyszny i zdrowy.

Stek z tuńczyka pieczony z warzywami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Stek z tuńczyka pieczony z warzywami

 

Sposób przygotowania:

Stek z tuńczyka pieczony z warzywami
Steki z tuńczyka myjemy i wycieramy ręcznikiem papierowym, a następnie nacieramy je oliwą wymieszaną z pieprzem ziołowym.

Do naczynia żaroodpornego wrzucamy cukinię pokrojoną w półplasterki i brokuły podzielone na różyczki. Posypujemy ziołami prowansalskimi, dodajemy 3 łyżki oliwy oraz szczyptę soli i dokładnie mieszamy.

Ukłamy tuńczykana warzywach i przykrywamy folią aluminiową. Pieczemy w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem przez 15 minut. Następnie usuwamy folię i pieczemy jeszcze 10 minut.
Stek z tuńczyka pieczony z warzywami
Brokuły dzielimy na różyczki, cukinię kroimy w półplasterki.
Stek z tuńczyka pieczony z warzywami
Posypujemy ziołami prowansalskimi, dodajemy 3 łyżki oliwy oraz szczyptę soli i dokładnie mieszamy.
Stek z tuńczyka pieczony z warzywami
Steki z tuńczyka myjemy i wycieramy ręcznikiem papierowym, a następnie nacieramy je oliwą wymieszaną z pieprzem ziołowym.
Stek z tuńczyka pieczony z warzywami
Ukłamy tuńczykana warzywach i przykrywamy folią aluminiową.