Sposób przygotowania:
Stek z tuńczyka pieczony z warzywami
Steki z tuńczyka myjemy i wycieramy ręcznikiem papierowym, a następnie nacieramy je oliwą wymieszaną z pieprzem ziołowym.
Do naczynia żaroodpornego wrzucamy cukinię pokrojoną w półplasterki i brokuły podzielone na różyczki. Posypujemy ziołami prowansalskimi, dodajemy 3 łyżki oliwy oraz szczyptę soli i dokładnie mieszamy.
Ukłamy tuńczykana warzywach i przykrywamy folią aluminiową. Pieczemy w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem przez 15 minut. Następnie usuwamy folię i pieczemy jeszcze 10 minut.
Do naczynia żaroodpornego wrzucamy cukinię pokrojoną w półplasterki i brokuły podzielone na różyczki. Posypujemy ziołami prowansalskimi, dodajemy 3 łyżki oliwy oraz szczyptę soli i dokładnie mieszamy.
Ukłamy tuńczykana warzywach i przykrywamy folią aluminiową. Pieczemy w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem przez 15 minut. Następnie usuwamy folię i pieczemy jeszcze 10 minut.
SylaUla
biedroneczki
mocsłodkości
lukrowanepierniczki