Sposób przygotowania:
Gulasz drobiowy z kalarepką
Kalarepkę obieramy i myjemy, kroimy w kostkę.
Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w kostkę.
Pokrojone mięso przekładamy do miski i dodajemy przyprawy.
Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kosteczkę.
Na rozgrzanym oleju obsmażamy mięso, przekładamy do garnka z gorącą wodą. Na tej samej patelni smażymy cebulę i czosnek, dokładamy do garnka z mięsem.
Wkładamy pokrojoną kalarepkę i gotujemy około 30 minut , aż mięso będzie miękkie.
Dodajemy koncentrat pomidorowy i gotujemy razem przez chwilę.
Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w kostkę.
Pokrojone mięso przekładamy do miski i dodajemy przyprawy.
Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kosteczkę.
Na rozgrzanym oleju obsmażamy mięso, przekładamy do garnka z gorącą wodą. Na tej samej patelni smażymy cebulę i czosnek, dokładamy do garnka z mięsem.
Wkładamy pokrojoną kalarepkę i gotujemy około 30 minut , aż mięso będzie miękkie.
Dodajemy koncentrat pomidorowy i gotujemy razem przez chwilę.