eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Młoda kapusta Eli z pieczarkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tym razem przygotowałam młodą kapustę z pieczarkami. Kapustę ugotowałam w małej ilości wody i dodałam przesmażone z cebulą pieczarki.

Młoda kapusta Eli z pieczarkami

Składniki:

Młoda kapusta Eli z pieczarkami

składniki

  • 1 młoda kapusta
  • 500 g pieczarek
  • 2 duże cebule

dodatki

Sposób przygotowania:

Młoda kapusta Eli z pieczarkami

przygotowanie pieczarek

Młoda kapusta Eli z pieczarkami
Oczyszczone pieczarki pokroić w ćwierć plastry.

Pieczarki oczyścić i pokroić w ćwierć plasterki.

przygotowanie pieczarek cd

Młoda kapusta Eli z pieczarkami
Obrane z łupinek cebule pokroić w kostkę.

Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę.

przygotowanie pieczarek cd

Młoda kapusta Eli z pieczarkami
Na rozgrzanym oleju usmażyć pieczarki z cebulą.

Na patelni rozgrzać olej, dodać pieczarki, cebulę, oprószyć solą,pieprzem i usmażyć.

przygotowanie kapusty

Młoda kapusta Eli z pieczarkami
Do garnka włożyć opłukaną i poszatkowaną kapustę.

Kapustę opłukać, poszatkować i włożyć do garnka.

przygotowanie kapusty cd

Młoda kapusta Eli z pieczarkami

Kapustę posolić, zalać małą ilością wody i gotować aż będzie miękka.

przygotowanie kapusty cd

Młoda kapusta Eli z pieczarkami

Do kapusty dodać pieczarki, pieprz, ocet, cukier, mąkę, sól, wymieszać i zasmażyć. Smacznego!