śa

śa

Starszy Kucharz
[Przepisów: 10]

Schabowe z kabanosami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Soczyste, aromatyczne roladki. Doskonałe na niedzielny obiad z ziemniakami i surówką. Wszystkim domownikom bardzo smakowały

Schabowe z kabanosami

Składniki:

Schabowe z kabanosami

 

 

Sposób przygotowania:

Schabowe z kabanosami
Schabowe rozbijamy na cienkie kotlety.Przyprawić solą i pieprzem. Kabanosy przeciąć na pół. Na każdy plaster schabu położyć pół kabanosa, kawałek ogórka i papryki. Zwinąć w roladę. Jajka rozbić widelcem. Na patelni rozgrzać olej. Roladki maczać w jajku, następnie w bułce tartej, kolejny raz w jajku i znów w bułce tartej. Schabowe zrumienić z każdej strony. Podlać odrobiną wody i ułożyć gałązki tymianku. Dusić pod przykryciem do miękkości.