WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1514]

Sznycel z kurczaka po wiedeńsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sznycel z piersi kurczaka, rozbity tłuczkiem, delikatnie doprawiony i usmażony w panierce podany z jajkiem sadzonym.

Sznycel z kurczaka po wiedeńsku Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Sznycel z kurczaka po wiedeńsku

 

Sposób przygotowania:

Sznycel z kurczaka po wiedeńsku

ETAP 1:

Pierś z kurczaka umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Rozbić tłuczkiem na cienki kotlet przez folię. Doprawić solą i pieprzem. Jedno jajko wybić do miseczki i roztrzepać widelcem. Bułkę wysypać na talerz.

Kotleta opanierować w jajku i w bułce a następnie usmażyć na gorącym oleju z obu stron. Zdjąć na ręcznik papierowy. Położyć na kotlecie mały plasterek sera.

Jednocześnie na drugiej patelni usmażyć jajko sadzone, czyli wybić jajko na patelnię i bez mieszania usmażyć go z obu stron aż się zetnie. Usmażone jajko wyłożyć na kotlet.

Ser powinien się rozpuścić i skleić kotlet z jajkiem.

Sznycel z kurczaka po wiedeńsku
Kotlet z kurczaka po usmażeniu wyłożony na ręcznik papierowy
Sznycel z kurczaka po wiedeńsku
Jajko sadzone w trakcie smażenia na maśle.
Sznycel z kurczaka po wiedeńsku
Opanierowany kotlet włożony na rozgrzany olej
Sznycel z kurczaka po wiedeńsku
Sznycel z kurczaka przyprawiony i opanierowany
Sznycel z kurczaka po wiedeńsku
Kotlet z kurczaka rozbity i przyprawiony