Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Schabowe z musztardą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 9
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Schabowe przygotowane w ten sposób, nie maja sobie równych a sam zapach przywoła do stołu każdego domownika. Kilka prostych składników i pyszne kotlety z porą lądują na twoim talerzu. Spróbuj i przekonaj się sam.

Schabowe z musztardą

Składniki:

Schabowe z musztardą

 

Sposób przygotowania:

Schabowe z musztardą

I

Schabowe z musztardą
Przygotowanie mięsa, kroimy, rozbijamy, smarujemy musztardą, panierujemy i smażymy na rozgrzanym oleju.

1. Mięso myję, osuszam, kroję plastry i rozbijam. Doprawiam pieprzem oraz solą.
2. Każdy kawałek mięsa smaruję musztardą.
3. Panieruję w bułce tartej w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
4. Kotlety smażę na rozgrzanym oleju z obu stron.

II

5. Gotowe, podaję z ulubioną surówką i ziemniakami.
6. Smacznego.