WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Schabowe z serkiem topionym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tradycyjne kotlety schabowe posmarowane na surowo serkiem topionym i dopiero panierowane i smażone na oleju.

Schabowe z serkiem topionym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schabowe z serkiem topionym

 

  • 4 plastry schabu
  • sól, pieprz
  • ok. 25g serka topionego w bloczku
  • 1 duże jajko
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Schabowe z serkiem topionym

ETAP 1:

Mięso umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Następnie każdy kawałek rozbić tłuczkiem do mięsa na cienki kotlet. Kotlety ułożyć na talerzu i doprawić solą i pieprzem. Każdy kotlet posmarować z jednej strony cienko serkiem topionym naturalnym.

Jajko wybić do miseczki i roztrzepać widelcem. Bułkę wysypać na talerz. Kotlety panierować w jajku a potem w bułce i układać na rozgrzany olej.

Smażyć z obu stron na rumiany kolor i zdejmować na ręcznik papierowy.

Podawać np. z ziemniakami i surówką.

Schabowe z serkiem topionym
Usmazone schabowe z serkiem wyłożone na ręcznik papierowy
Schabowe z serkiem topionym
Porcja schabowych wyłożóna na patelnię na gorący olej
Schabowe z serkiem topionym
Schabowe opanierowane w jajku i w bułce tartej
Schabowe z serkiem topionym
Rozbite schabowe posmarowane serkiem topionym