WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2153]

Schabowy bez panierki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kotlet schabowy rozklepany, delikatnie przyprawiony i usmażony bez panierki. Bardziej dietetyczna wersja.

Schabowy bez panierki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schabowy bez panierki

 

Sposób przygotowania:

Schabowy bez panierki

ETAP 1:

Mięso ze schabu dokładnie umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Następnie rozklepać dokładnie tłuczkiem do mięsa na kotlet pożądanej grubości. Rozklepane mięso skropić sokiem z cytryny i oprószyć delikatnie solą i pieprzem.

Na patelni rozgrzać kilka łyżek oleju lub innego tłuszczu. Włożyć na gorący olej schabowego i smażyć z obu stron aż się lekko przyrumieni.

Po usmażeniu zdjąć kotleta na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym żeby odsączyć go z nadmiaru tłuszczu.

Podawać z surówką lub np. z ogórkiem zielonym.

Schabowy bez panierki
Schabowy bez panierki w trakcie smażenia na patelni
Schabowy bez panierki
Rozklepany i przyprawiony kotlet włożony na gorący tłuszcz
Schabowy bez panierki
Kotlet rozklepany i przyprawiony sokiem z cytryny, solą i pieprzem
Schabowy bez panierki
plaster schabu rozklepany na cienki kotlet