kasperki2

kasperki2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 255]

Schabowy w panierce z kaszą manną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

kotleciki z panierką z kaszy mannej

Schabowy w panierce z kaszą manną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schabowy w panierce z kaszą manną

 

 

Sposób przygotowania:

Schabowy w panierce z kaszą manną
Schab bez kości rozkrój na kotlety a następnie je zbij ;) na pożądaną grubość kotleta. W głębokim talerzu zmieszaj ze sobą mąkę i kaszę manną wraz z przyprawami. W drugim głębokim talerzu roztrzep jaja. Na głębokiej patelni rozgrzej tłuszcz. Bierz po jednym kotlecie i zaczynając od jaja ( dobrze wymocz kotleta raz z jednej raz z drugiej strony ), poprzez panierkę ( raz z jednej raz z drugiej strony) smaż z obydwu stron na złoty kolor. Smacznego.
Schabowy w panierce z kaszą manną
Etap 1 - rozbij naszego schabowego cienko
Schabowy w panierce z kaszą manną
Etap 2 - dobrze wymocz kotlecika w jajku z obu stron
Schabowy w panierce z kaszą manną
Etap 3 - natępnie obtocz kotleta w panierce z mąki i kaszy manny
Schabowy w panierce z kaszą manną
Etap 4 - smaż z obydwu ston na złoty kolor