Sposób przygotowania:
Schabowy w parmezanie
Mięso umyj, pokrój na kotlety osusz i zbij tłuczkiem do mięsa, oprósz solą.
Rozgrzej masło klarowane lub olej na patelni, rozkłóć jajka. Mięso przyprósz bułką tartą, zanurz w jajku, i połóż na starty parmezan, dociśnij i ponownie oprósz bułką tartą, przewróć na drugą stronę i powtórz czynność.
Połóż na rozgrzany tłuszcz i smaż na złoty kolor z obu stron. Podawaj na przykład z tłuczonymi ziemniakami i ogórkami w zalewie słodko - kwaśnej.
Smacznego.
Rozgrzej masło klarowane lub olej na patelni, rozkłóć jajka. Mięso przyprósz bułką tartą, zanurz w jajku, i połóż na starty parmezan, dociśnij i ponownie oprósz bułką tartą, przewróć na drugą stronę i powtórz czynność.
Połóż na rozgrzany tłuszcz i smaż na złoty kolor z obu stron. Podawaj na przykład z tłuczonymi ziemniakami i ogórkami w zalewie słodko - kwaśnej.
Smacznego.