Elficzna

Elficzna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Kotlet schabowy z zieloną pierzynką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Zwykły schabowy z zieloną chmurką

Kotlet schabowy z zieloną pierzynką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlet schabowy z zieloną pierzynką

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlet schabowy z zieloną pierzynką
Kotlety schabowe rozbijam tłuczkiem na płasko. Każdego przyprawiam solą, pieprzem i czosnkiem suszonym. W jednej misce rozbełtuję jajka a w drugiej wsypuję bułkę tartą. Do miski z jajkami wlewam 2 łyżki wody i mieszam. Kotleta obtaczam dwukrotnie w jajku i w bułce. Smażę na rumiano z obu stron. W tym czasie na oddzielnej patelni na odrobince oleju smażę szpinak. Gdy jest już miękki dodaję śmietanę, sól i mieszam. Czosnek obieram i wyciskam do szpinaku. Pomidorku suszone kroję w kosteczkę i również dorzucam na patelnie do szpinaku. Całość mieszam i podsmażam. Gdy kotlety są już prawie gotowe to na chwilę przed końcem smażenia na każdego układam sporą kupkę szpinaku. na wierzch rozsypuję parmezan - w kawałeczkach lub można go zetrzeć na tarce. Smacznego
Kotlet schabowy z zieloną pierzynką
obtoczone schabowe kotlety smażę na rumiano
Kotlet schabowy z zieloną pierzynką
szpinak smażę na patelni ze śmietaną i przyprawami
Kotlet schabowy z zieloną pierzynką
układam gotowy szpinak na smażące sie mięso
Kotlet schabowy z zieloną pierzynką
na wierzch rozsypuję parmezan lub inny ser