Sposób przygotowania:
Kotlet schabowy z zieloną pierzynką
Kotlety schabowe rozbijam tłuczkiem na płasko. Każdego przyprawiam solą, pieprzem i czosnkiem suszonym. W jednej misce rozbełtuję jajka a w drugiej wsypuję bułkę tartą. Do miski z jajkami wlewam 2 łyżki wody i mieszam. Kotleta obtaczam dwukrotnie w jajku i w bułce. Smażę na rumiano z obu stron. W tym czasie na oddzielnej patelni na odrobince oleju smażę szpinak. Gdy jest już miękki dodaję śmietanę, sól i mieszam. Czosnek obieram i wyciskam do szpinaku. Pomidorku suszone kroję w kosteczkę i również dorzucam na patelnie do szpinaku. Całość mieszam i podsmażam. Gdy kotlety są już prawie gotowe to na chwilę przed końcem smażenia na każdego układam sporą kupkę szpinaku. na wierzch rozsypuję parmezan - w kawałeczkach lub można go zetrzeć na tarce. Smacznego