motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Schabowy w sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczny kotlet schabowy w sosie

Schabowy w sosie

Składniki:

Schabowy w sosie

 

  • 1 kotlet schabowy
  • czosnek granulowany
  • kucharek
  • pieprz
  • woda
  • 1/2 łyżki mąki
  • olej do smażenia
  • 1/2 kostki mięsnej

Sposób przygotowania:

Schabowy w sosie
Mięso myjemy i osuszamy. Następnie rozbijamy. Oprószamy z dwóch stron czosnkiem granulowanym, pieprzem i kucharkiem. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy przygotowane mięso z dwóch stron. Następnie wlewamy szklankę wody, dajemy kostkę mięsną i dusimy ok. 30 min. W razie potrzeby dolewamy troszkę wody. Wyciągamy mięso i sos zagęszczamy zawiesiną z robioną z mąki i wody. Doprowadzamy do wrzenia i na wolnym ogniu gotujemy jeszcze ok.2 min. Do przygotowanego sosu dajemy mięso.

Tagi:

schab mięso