Netka

Netka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 408]

Serowy kotlet schabowy

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Kotlety schabowe na niedzielny obiad, z panierka z dodatkiem sera parmezan, który w smaku jest minimalnie wyczuwalny a jednak troszkę go zmienia :)

Serowy kotlet schabowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Serowy kotlet schabowy

 

  • kawałek schabu (wyszło mi 7, dość cienkich kotletów )

 

 

 

 

  • 4 łyżki startego parmezanu

 

 

  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Serowy kotlet schabowy
Kotlety rozbić. Każdy posolić i popieprzyć. Bułkę tartą wymieszać z parmezanem. Jajka wbić do miski , roztrzepać. Mąkę wsypać na osobny talerz. Każdego kotleta obtoczyć najpierw w mące, potem w jajku a na końcu w bułce tartej z parmezanem.Tak przygotowane kotlety układać na dobrze rozgrzanym oleju. Smażyć z dwóch stron na złocisty kolor. Nadmiar tłuszczu odsączyć na kuchennym papierze. Kotlety najlepiej smakują z ziemniakami i sałatką :) 
Serowy kotlet schabowy
mieso rozbijamy tluczkiem do miesa dosc cienko
Serowy kotlet schabowy
bulke mieszamy z parmezanem bedzie potrzebna do panierki
Serowy kotlet schabowy
kotlety obtaczamy w mace jajku i bulce z parmezanem
Serowy kotlet schabowy
smazymy na dobrze rozgrzanym oleju z dwoch stron