Sposób przygotowania:
Seler konserwowy w pomidorach
Seler konserwowy przelać na sitko, odcedzić z zalewy octowej, i przepłukać dużą ilością gorącej wody, aby usunąć choć sporo octowego posmaku. Jak najdokładniej osączyć.
Pomidory (bardzo dojrzałe) naciąć na krzyż, sparzyć, zahartować zimną wodą, obrać ze skórki i pokroić w kawałki.
Cebulę obrać i posiekać - zrumienić na oleju. Dodać pokrojone pomidory i smażyć na dużym ogniu, stale mieszając, aż zmiękną oraz odparuje nadmiar soku.
Do pomidorów dodać odcedzonego selera, dokładnie wymieszać i chwilę razem poddusić.
Doptawić pieprzem, cukrem i solą do smaku.
Pomidory (bardzo dojrzałe) naciąć na krzyż, sparzyć, zahartować zimną wodą, obrać ze skórki i pokroić w kawałki.
Cebulę obrać i posiekać - zrumienić na oleju. Dodać pokrojone pomidory i smażyć na dużym ogniu, stale mieszając, aż zmiękną oraz odparuje nadmiar soku.
Do pomidorów dodać odcedzonego selera, dokładnie wymieszać i chwilę razem poddusić.
Doptawić pieprzem, cukrem i solą do smaku.