ewaeu

ewaeu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 293]

Seler z jabłkiem zapiekany z migdałami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

To jest pyszna zapiekanka. Seler doskonale komponuje się z jabłkiem. Dodatkiem są migdały i ser , które także dobrze pasują do całości. Po prostu pycha...:)

Seler z jabłkiem zapiekany z migdałami

Składniki:

Seler z jabłkiem zapiekany z migdałami

 

 

  • 100 g płatków migdałowych

 

  • masło do wysmarowania formy
  • natka pietruszki do posypania

Sposób przygotowania:

Seler z jabłkiem zapiekany z migdałami

ETAP 1:

Seler dokładnie umyć i ugotować w osolonej wodzie. Wystudzić. Zetrzeć na tarce do warzyw.

Zetrzeć również jabłko i dodać do selera. Dodać pokrojoną w kostkę cebulkę.

Ser pokruszyć i dodać do całości. Wymieszać. Jajka rozbełtać ze śmietaną.

Dodać pieprz czarnego, chili i soli. Całość przełożyć do wysmarowanej masłem formy. Posypać płatkami migdałowymi.

Piekarnik nagrzać do 180 stopni - pieczenie 30 min. Przed podaniem posypać natką pietruszki. Smacznego.