Sposób przygotowania:
Pstrąg tęczowy w porach
Seler obrać i opłukać, zetrzeć na tarce do jarzyn. Białą część pora opłukać i pokroić w plasterki.
Warzywa podsmażyć na maśle do miękkości, doprawić do smaku przyprawami.
Do warzyw dodać ziarna i razem wymieszać. Pstrąga tęczowego opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem, oprószyć solą i pieprzem, usmażyć na oliwie, przełożyć na talerze.
Na rybę wyłożyć mieszankę z pora, selera i ziaren. Od razu podawać.
Warzywa podsmażyć na maśle do miękkości, doprawić do smaku przyprawami.
Do warzyw dodać ziarna i razem wymieszać. Pstrąga tęczowego opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem, oprószyć solą i pieprzem, usmażyć na oliwie, przełożyć na talerze.
Na rybę wyłożyć mieszankę z pora, selera i ziaren. Od razu podawać.