kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Selery po normandzku 1

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Selery wyszorować szczotką pod bieżącą wodą, obrać, opłukać,

Selery po normandzku 1

Składniki:

Selery po normandzku 1

 

  • selery 600 g
  • migdały 150 g
  • twarde żółty ser 80 g
  • mleko 1 szkl
  • ketchup 3-4 łyżki
  • tłuszcz 2,5 łyżki
  • sól

Sposób przygotowania:

Selery po normandzku 1
Selery wyszorować szczotką pod bieżącą wodą, obrać, opłukać, zalać wrzącą wodą z dodatkiem mleka, posolić i ugotować do miękkości pod przykryciem. Następnie odcedzić, wystudzić i pokrajać w plastry. Migdały sparzyć, obrać ze skórki, posiekać, posypać selery, lekko przycisnąć, posypać startym serem, polać ketchupem, ułożyć na blasze wysmarowanej tłuszczem i zapiec w gorącym piekarniku.

Tagi:

sery ser seler