pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Ser camembert panierowany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

podana z kawałkiem brzoskwini

Ser camembert panierowany Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ser camembert panierowany

 

Sposób przygotowania:

Ser camembert panierowany
Ser camembert rozcinamy po połowie, aby był cieńszy. Następnie maczamy w rozbitym z solą jajku. Panierujemy w bułce tartej. Wkładamy na rozgrzany olej na patelni i smażymy na złoty kolor. Na wierzch sera kładziemy po kawałku brzoskwini. Smacznego.
Ser camembert panierowany
Rozcięty ser camembert mczamy w rozbitym jajku
Ser camembert panierowany
Namoczonego w jajku panierujemy w bułce tarte
Ser camembert panierowany
Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor
Ser camembert panierowany
Odpowiednio usmażone powinny być rumiane a środek mieć płynny