mkowalski

mkowalski

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Ser do słupków warzyw(marchew itp)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ser do słupków warzyw, łdygi selera, marchwi, idealny jako przystawka i nie tylko.

Ser do słupków warzyw(marchew itp)

Składniki:

Ser do słupków warzyw(marchew itp)

 

  • 225 g pełnotłustego miękkiego sera
  • 175 g miękkiego masła
  • 3 filety anchovies, odcedzone, posiekane
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 1 łyżeczka papryki
  • 1 łyżeczka kminku
  • sól , pieprz
  • 1 łyżeczka kaparów
  • kapary w całości do przybrania

Sposób przygotowania:

Ser do słupków warzyw(marchew itp)
Ser z masłem utrzyj w misce na gładką masę. Możesz też urzyć robota kuchennego , ale ubijaj krótko z przerwami. Ucierając dodaj anchovies , musztardę, paprykę, kminek, pieprz do smaku. Spróbuj i w razie konieczności dodaj soli. Przykryj i odłóż do lodówki do następnego dnia. Przełóż ser do naczynia . Przybierz całymi kaparami , ewentualnie przykryj folią.