osmola72

osmola72

Kuchcik
[Przepisów: 16]

Ser salami panierowany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo fajny i ciekawy przepis.

Ser salami panierowany

Składniki:

Ser salami panierowany

 

  • mielonej słodkiej papryki, jajko, 2 łyżki tartej bułki, tłuszcz do smażenia (smalec lub olej)

Sposób przygotowania:

Ser salami panierowany
Ser obrać z parafinowejosłonki, pokrajać na 4—5 krążki jednakowej grubości. Mąkę wymieszać z papryką, jajko wył natalerzyki dokładnie rozmącić widelcem.Na kilka mir przed podaniem krążki sera obtoczyć w mące z papryką, umocz w jajku i obsypać tartą bułką. Następnie smażyć z obu str na jasno rumiany kolor i natychmiast podawać na gorąco z d datkiem ryżu na sypko i zielonej sałaty. Ryż można zastąp ziemniakami. Smaczne sznycle można przygotować w ten są sposób z każdego sera podpuszczkowego.