Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Ser twarogowy z przecierem owocowym.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Do sera zamiast truskawek można dodać przecier z innych owoców.

Ser twarogowy z przecierem owocowym.

Składniki:

Ser twarogowy z przecierem owocowym.

 

  • 25 dag sera twarogowego
  • 15-20 dag truskawek
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 2 łyżki śmietany
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego

 

 

Sposób przygotowania:

Ser twarogowy z przecierem owocowym.
Truskawki umyć, usunąć szypułki, włożyć do rondla, podlać dwiema łyżkami wody i rozgotować. Następnie rozgotowane owoce przetrzeć przez sito, ostudzić. Ser twarogowy włożyć do wysokiego naczynia, wsypać cukier, cukier waniliowy, dodać gęstą śmietanę i zmiksować lub dokładnie utrzeć. Do utartego sera dodać przecier z owoców i dokładnie wymieszać.

Tagi:

sery ser