zzeszytubabci

zzeszytubabci

Szef Kuchni
[Przepisów: 65]

Ser żółty na parze

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Świetna przekąska, o której chyba już wszyscy zapomnieli

Ser żółty na parze

Składniki:

Ser żółty na parze

 

Sposób przygotowania:

Ser żółty na parze
Ser ścieramy na tarce o małych oczkach. W rondlu rozpuszcamy masło i ser. Dodajemy śmietanę i paprykę. Nieustannie mieszamy. Gdy zrobi się gładka masa zdejmujemy z ognia. Kiedy trochę wystygnie wbijamy jaja, dokładnie roztrzepujemy. Przekładamy tę masę do garnka wysmarowanego masłem, i wkładamy go do większego napełnionego wodą. Przykrywamy pokrywką. Wkładamy do piekarnika i zapiekamy ok. 15 minut w 160 C. Dobrze smakuje gorący jak i ostudzony.

Tagi:

sery ser