Zgobisz

Zgobisz

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 402]

Serca Drobiowe z Serkiem Ziołowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Bardzo prosty sposób na gulasz z serc którym można dogodzić kulinarnie domownikom.

Serca Drobiowe z Serkiem Ziołowym Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Serca Drobiowe z Serkiem Ziołowym

 

  • 1 kg. serduszek drobiowych
  • oliwa ( do smażenia )
  • 1 łyżka masła ( do smażenia )
  • 3 duże ząbki czosnku ( posiekać )
  • 1 mała cebula ( posiekać )
  • 1 trójkącik serka topionego ( ziołowy )
  • 4 łyżki jogurtu lub śmietany
  • 1 łyżka mąki
  • 1 kostka rosołku ( drobiowego )
  • majeranek
  • natka pietruszki lub koper ( posiekać )
  • przyprawy: sól / pieprz

 

Sposób przygotowania:

Serca Drobiowe z Serkiem Ziołowym
► Serduszka oczyścić z nadmiaru tłuszczu i żył, przekroić wzdłuż na pół, wymyć w środku i ręcznikiem papierowym osuszyć. ► W patelni na rozgrzanym oleju z masłem, lekko zeszklić cebulę i czosnek, dodać serduszka i krótko smażyć, zalać rosołem, posypać ziołami, przyprawić solą, pieprzem i dusić do miękkości. ► Pod koniec duszenia wrzucić serek i mieszać do rozpuszczenia, zaprawić jogurtem lub śmietaną z rozmieszaną łyżką mąki i zagotować. Można posypać pietruszką lub koprem.
Serca Drobiowe z Serkiem Ziołowym
W patelni na rozgrzanym oleju z masłem - lekko zeszklić cebulę i czosnek - dodać serduszka i krótko smażyć.
Serca Drobiowe z Serkiem Ziołowym
Serduszka przekroić wzdłuż na pół - wymyć w środku i ręcznikiem papierowym osuszyć.
Serca Drobiowe z Serkiem Ziołowym
Serduszka drobiowe umyć i oczyścić z nadmiaru tłuszczu i żył.

Tagi:

przyprawy