luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Serca indycze na ostro

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Dla amatorów podrobów . Pyszna potrawka z serc.

Serca indycze na ostro

Składniki:

Serca indycze na ostro

 

  • 700 gr serc indyczych
  • 1 cebula
  • 2 marchewki
  • sól
  • pieprz
  • pół łyżeczki mielonego imbiru
  • 1 łyżeczka przyprawy gyros
  • szczypta papryki czerwonej
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżeczki mąki
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Serca indycze na ostro
Serca wymoczyć, oczyścić i zalać wodą tak by były zanurzone, dodać marchewkę, cebulę i soli do smaku.
Ugotować serca i warzywa. Wyjąc z bulionu, Bulion przecedzić do drugiego naczynia. Serca pokroić w plasterki, marchewkę w słupki i dodać do bulionu, doprawić przyprawami, pieprzem , imbirem, gyrosem i papryką, pogotować ok 10- 15 min. Rozmieszać z pół szkl wody mąkę i koncentrat, dodać do potrawki. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki. Podawać z kluskami śląskimi i ogórkiem konserwowym czy papryką