13sonya

13sonya

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 98]

Serca z Konfiturą Wiśniową

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Szybko, łatwo i smacznie:D

Serca z Konfiturą Wiśniową

Składniki:

Serca z Konfiturą Wiśniową

 

  • Składniki:
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • mąka
  • jajko
  • 1 łyżka stołowa cynamonu
  • 1 łyżka stołowa płatków migdałowych
  • 1 łyżka stołowa cukru
  • 150g konfitury wiśniowej

 

Sposób przygotowania:

Serca z Konfiturą Wiśniową
W cieście francuskim wykrawamy szablonem serca. Następnie na środku każdego serca kładziemy małą łyżeczką konfiturę wiśniową. Serca sklejamy dookoła widelcem. Smarujemy każde ciasteczko roztrzepanym jajkiem, a następnie posypujemy mieszanką z cukru, płatków migdałowych i cynamonu. Serca układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piec aż ciasteczka się zrumienią, około 15 min.