Sposób przygotowania:
Serce wołowe
Serce po oczyszczeniu gotować rozpołowione w zależności od
wielkości od 1,5 do 2,0 godzin na wolnym ogniu z dodatkiem ziaren pieprzu i ziela angielskiego - w tym czasie utrzeć warzywa (cebule drobno pokroić) na grubej tarce . Po ugotowaniu mięsa ,po ostudzeniu usunąć całkowicie tłuszcz zastygły na powierzchni. serce dokładnie oczyścić z twardego tłuszczu i innych niejadalnych tkanek
Pokroić w paseczki jak np flaczki. Połączyć mięso , wywar , przygotowane warzywa(proporcje 1-1-1) dodać dwie łyzki masła , sól , i dusić 20 min , dodać majeranek i jeszcz 5 min. I to by było na tyle.
TO NIE MA SMAKU FLACZKÓW TYLKO SWÓJ WŁASNY
NIEPOWTARZALNY !!!! :-)
wielkości od 1,5 do 2,0 godzin na wolnym ogniu z dodatkiem ziaren pieprzu i ziela angielskiego - w tym czasie utrzeć warzywa (cebule drobno pokroić) na grubej tarce . Po ugotowaniu mięsa ,po ostudzeniu usunąć całkowicie tłuszcz zastygły na powierzchni. serce dokładnie oczyścić z twardego tłuszczu i innych niejadalnych tkanek
Pokroić w paseczki jak np flaczki. Połączyć mięso , wywar , przygotowane warzywa(proporcje 1-1-1) dodać dwie łyzki masła , sól , i dusić 20 min , dodać majeranek i jeszcz 5 min. I to by było na tyle.
TO NIE MA SMAKU FLACZKÓW TYLKO SWÓJ WŁASNY
NIEPOWTARZALNY !!!! :-)