Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Serduszka z parówek i jajka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Fajny sposób na urozmaicenie śniadania. Niby zwykłe składniki a efekt wizualny może skusić nie jednego niejadka.

Serduszka z parówek i jajka

Składniki:

Serduszka z parówek i jajka

 

Dotatkowo:

  • 2 plastry wędzonego boczku
  • ser żółty
  • szczypiorek, koperek

Sposób przygotowania:

Serduszka z parówek i jajka

Parówki:

Serduszka z parówek i jajka
Pamiętać, aby parówki nie przeciąć do końca.

Kiełbaskę przekroić na pół pozostawiając 1-1,5 cm. Wygiąć ją w taki sposób, aby kształtem przypominała serce. Końce spiąć za pomocą wykałaczki.

Boczek:

Serduszka z parówek i jajka
Boczek ma być podsmażony na złoty kolor.

Plastry boczku podsmażyć na patelni, aby wytopił się tłuszczyk.

Dalszy etap i jajka:

Serduszka z parówek i jajka
Jajko wbić powoli i ostrożnie. Aby szybciej się ścieło można przykryć.

Parówkę ułożyć na patelni i w środek wbić jako. Oprószyć solą i pieprzem. Gdy jajko się zetnie posypać startym serem oraz posiekaną zieleniną.