Sposób przygotowania:
Serek kozi z sosem granatowo-żurawinowym
Serek kozi posypujemy chili z dwóch stron. Jajko roztrzepujemy widelcem. Sekek kozi moczymy w jajku a następnie obtaczamy w bułce tartej. Odkładamy w zimne miejsce. Pestki granatu wkładamy do rondelka,dosypujemy cukier i wlewamy odrobinę wody. Gotujemy chwilkę by powstał sok,do soku dodajemy sok z cytryny. Zdejmujemy z rondelka i ocedzamy by oddzielić sok od pestek. Do czystego soku dodajemy żurawinę,mieszamy. Pestki dodajemy do umytej i osuszonej roszponki. Delikatnie mieszamy i polewamy olejem,octem jabłkowym ,solimy i pieprzymy do smaku. Na rozgrzany tłuszcz kłądziemy panierowane serki kozie i smażymy by się zrumieniły z dwóch stron. Podajemy na ciepło razem z sałątką.
misia5
Netka
Dziękuję:)
kołczu
Netka
Wiesz co,nie wiem jaki wedzony ser masz na mysli:) Jesli to jest ten z tych kremowych,przypominajacych Camembert to sie nadaje:)
Netka
kołczu
Netka napisał(a):
Netka
No kurcze nie wiem:D Ale na pewno musi to byc ser typu Brie i Camembert :)
Henia
Netka
Dziekuje Heniu:)
U nas tutaj jest bardzo duzy wybor tych serow,chociaz jeszcze nie spotkalam sie z wedzonym.A smakuja bardzo dobrze,sa delikatniejsze od tych z mleka krowiego.
kołczu
Netka napisał(a):
Netka
mysza75
Netka
javascript:void(0)
Nie napiszę,że jest mi przykro:) Dziękuję:)
gusia1000
Netka
Dzięki:)