slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 939]

Serek migdałowy (bezglutenowy)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ponieważ nie lubię marnować jedzenia to postanowiłam zagospodarować puple migdałową po zrobionym mleku migdałowym.

Serek migdałowy (bezglutenowy)

Składniki:

Serek migdałowy (bezglutenowy)

 

  • 80 g pulpy migdałowej która została po przygotowaniu mleka migdałowego
  • 1 łyżka miodu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego

Sposób przygotowania:

Serek migdałowy (bezglutenowy)
Pulpa migdałowa to nic innego jak zmiksowane migdały z wodą i odciśnięte. Powstaje z tego mleko migdałowe i odciśnięte zmiksowane migdały czyli tzw. pulpa migdałowa.

Do miseczki wkładamy pulpę migdałową, miód i jogurt naturalny. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą w miseczce.

Serek jest gotowy do zjedzenia od razu po przygotowaniu. Można zjeść od razu lub zabrać ze sobą na 2 śniadanie. Taki serek można zjeść sam lub posmarować nim naleśniki, placki czy gofry.