Muzykus

Muzykus

Kucharz
[Przepisów: 14]

Serek rabina

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Twarożek z charakterem, czyli uwaga czosnek w akcji.

Serek rabina

Składniki:

Serek rabina

 

  • 0,5 kg twarogu białego półtłustego
  • 2 cebule średniej wielkości
  • 3-4 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki śmietany
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Serek rabina
Twaróg włożyć do miski o wysokich brzegach i pokruszyć widelcem na drobniutkie grudki. Dodać posiekana drobno cebulkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie posolić popieprzyć i dodać pozostałe składniki czyli majonez śmietanę i olej. Wszystko dokładnie wymieszać i odstawić na 15 minut, żeby smaki się połączyły.
Najlepsza pasta do smarowania chlebka wszelakiego rodzaju.