Sposób przygotowania:
serniczek ale owoc :-)jogurty przełozyc do naczynia wymieszac z cukrem 7 łyzek / jak ktos woli mniej słodkie to dodaje mniej cukru /.
dodac rodzynki i pokruszoną czekoladę wymieszac wstawic do lodówki . zelatyne rozpuscic w 500 ml gorącej wody odstawic i wystudzic .do chłodnej masy stopniowo wlewac cały czas mieszając zylatynę /350ml/ .ciasto wylac na dowolna brytfanke u mnie tortownica 28cm wstawic do lodówki.
sok doprawic cukrem zmieszac z pozostała czescią zelatyny odstawic do lekkiego stezenia .przygotowac niebieska galaretkę wg przepisu na opakowaniu ostudzic. jezeli ciasto juz nam stęzało najpierw wylewamy kubusiowa galaretke a pózniej niebieską, mozna udekorowac bita smietana i kolorowymi cukierkami .
Henia
robertjankopp
czarna-mamba